Vechtscheiding en kinderen Sleidinge

Verwerking van (v)echtscheiding bij kinderen en jongeren

Een moeilijke en verwarrende gebeurtenis met grote impact voor kinderen & jongeren waarbij een gespecialiseerde kinderpsychologe bij kan helpen.

Tijdens een scheiding weten kinderen soms niet wat er aan de hand is, voelen ze zich misschien schuldig of voelen ze zich verscheurd tussen twee polen en weten ze niet welke kant ze moeten/mogen kiezen. 

Vaak durven ze er niet over spreken met mama of papa, want ze willen het niet nog moeilijker maken. Ze weten ook niet goed hoe ze hun gevoelens moeten verwoorden. Ook na de scheiding kan het moeilijk zijn. Als ze bij mama zijn, missen ze papa of omgekeerd. Het verhuizen van de ene naar de andere loopt niet altijd even vlot. Het aanvaarden van een plusmama, pluspapa, nieuwe broers en/of zussen is niet voor elk kind even eenvoudig om te begrijpen. 

Een aantal sessies bij een kinderpsycholoog kunnen hierbij helpen. Even een rustig, neutraal plekje waar kinderen mogen spelen en praten over wat hen bezighoudt en welke vragen ze misschien hebben. Waar ze hun hart kunnen luchten over (plus)mama, (plus)papa en de nieuwe broers en zussen. 

Samen gaan we in onze praktijk te Sleidinge op zoek om die (v)echtscheiding een plekje te kunnen geven, zodat je kind hier beter mee kan omgaan en de nieuwe situatie kan zien als het nieuwe normaal.

Praktijk ruimte vrij beroep evergem huren

Praktijkruimte te huur

een fantastsiche plek
Therapeut Sleidinge vinden

Op zoek naar een praktijkruimte?


Psychologe voor kinderen en jongereAline

Aline De Meyer

Psychologe voor kinderen, jongeren & adolescenten (t.e.m. 21 jaar) & hun ouders.
Praktijk ruimte vrij beroep evergem huren

Praktijkruimte te huur

een fantastsiche plek

Telefoon (Algemeen)

+32 474 86 51 37

Multidisciplinaire praktijk

Zwaantje 36 9940 Sleidinge (Evergem)

Logopediepraktijk

Onderdale 7 9910 Ursel