Op zoek naar een psychologe speciaal voor kinderen of jongeren in Evergem, Sleidinge?

 Alle goede adviezen ten spijt blijf je misschien met vragen zitten die niet meteen opgelost raken. Dan kan een kinderpsychologe of jongerenpsychologe een oplossing zijn.

Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan dat je kind gelukkig is, zich goed ontwikkelt en goed in zijn vel zit. Soms lopen kinderen of jongeren vast en dat kan ontzettend ingrijpend of moeilijk zijn. Voor zowel hen, als voor jou als ouder. Liefst wil je jouw kind zelf helpen maar in sommige situaties lukt het niet alleen. In zo een situaties kan het goed zijn om naar een kinder- of jongerenpsycholoog te gaan.

Kinderen ontwikkelen zich in ongeveer 21 jaar van een sterk afhankelijke baby tot een zelfstandig volwassenen persoon. In deze belangrijke periode van het leven maken ze veel mee. Dit vormt de basis voor hoe ze als volwassenen in het leven staan en hoe ze de wereld zien. Naast leuke en mooie gebeurtenissen, leerzame lessen, maken kinderen en jongeren ook minder fijne gebeurtenissen mee.

Zoek je iemand om over deze situaties te praten, aarzel dan niet ons te contacteren.

Kinderpsycholoog Sleidinge voor kinderen

Waarom een kinder- of 
jongerenpsycholoog?


Als ouder ken je je kent het beste en weet je hoe je kind meestal op situaties reageert. Als dit opeens heel anders is, kan dit een duidelijk signaal zijn dat er iets mis is.

Denk bijvoorbeeld aan het niet meer durven van bepaalde dingen of ergens geen zin meer voor hebben. Maar denk ook aan slecht slapen, overmatig  afvallen, overmatig smartphone gebruik, spijbelen, niet meer naar school willen of geen plezier meer hebben.

Houden deze veranderingen een lange tijd aan? Dan is het verstandig om dit in de gaten te houden en hulp te overwegen.

Het kan ook zijn dat je kind zelf aangeeft dat het niet goed gaat met hem of haar. Als kind is het ontzettend knap om deze stap te zetten. Het is namelijk voor kinderen een stuk lastiger om hun emoties en gevoelens onder woorden te brengen. Neem dit altijd serieus en vraag waar hij of zij behoefte aan heeft. Misschien komen jullie er zo samen uit of komen jullie tot de conclusie dat hier begeleiding bij nodig is.

kinder psychologe Sleidinge en Evergem

Prestatiedruk bij kinderen en jongeren


Zowel kinderen als jongeren ondervinden meer en meer hinder van prestatiedruk. We leven in een maatschappij die gericht is op prestaties (bijvoorbeeld het halen van hoge cijfers). Daardoor staan onze kinderen en jongeren soms onder grote druk en kunnen ze veel stress ervaren. Vooral bij jongeren kan dit leiden tot een burn-out. Op zo’n moment is het juist goed om tijdig actie te ondernemen door de juiste begeleiding te zoeken. Wij helpen je hier graag mee.

More Info
Psychologe voor jongeren in Sleidinge
Specifieke aanpak op maat voor kind en ouders


Werken met kinderen en jongeren vereist zorgvuldigheid en specifieke deskundigheid.

Aline kan kinderen, jongeren en ouders helpen bij bovenstaande problemen. Ze is hierin gespecialiseerd en kan samen met jullie tot inzichten komen en werken aan een passende oplossing.

More Info
Kinder psychologe praktische afspraken Sleidinge, Evergem
Praktisch

Hoe verloopt het eerste contact tussen de jongeren en de psycholoog?

Je kan afspreken met je dochter of zoon of deze alleen komt dan wel met ouders en/of een ander familielid. Sommige zaken bespreken jongeren graag alleen bij de psycholoog.

Terugbetaling van de therapie is mogelijk en verschilt per ziekenfonds. Bekijk in het overzicht de details.

Overzicht terugbetaling per ziekenfonds
herfstkamp sociale vaardigheden sleidinge

 Training voor sociale vaardigheden

Voor kinderen van het 1ste t.e.m. 6de leerjaar.
Herfstvakantie 2022
Psychologe voor kinderen en jongereAline

Aline De Meyer

Psychologe voor kinderen, jongeren & adolescenten (t.e.m. 21 jaar) & hun ouders.
Therapeut Sleidinge vinden

Op zoek naar een praktijkruimte?


Telefoon (Algemeen)

+32 474 86 51 37

Multidisciplinaire praktijk

Zwaantje 36 9940 Sleidinge (Evergem)

Logopediepraktijk

Onderdale 7 9910 Ursel